30 Nisan 2013 Salı

Bilgisayarda Yeni Dönem



Windows 8'in sunduğu özellikler ve güçle birlikte zirveye oynayan yeni bir bilgisayar serisiyle karşı karşıyayız. Samsung'un donanım ve fonksiyonlarıyla devrim yaratan ATIV Smart PC serisiyle tanışmaya hazır mısınız?

Dokunmatik fonksiyonların klasik bilgisayarlardaki tıklamayı geride bıraktığı, taşınabilirliğin ise gün geçtikçe vazgeçil­mez bir Özellik olduğu teknoloji dünyasında Microsoft'un tam bunları bir araya getirdiği Windows 8 işletim sistemi yepyeni bir döaem başlattı. Kullanıcılarını en yeni teknolojilerle buluşturan BhgpKt, Windows 8 işletim sistemli ATIV Smart PC’Ierini ürün yel- pmeaneekledi. ATIV Smart PC serisinden XE500T1C ile eğlenceli ve mİNKMali$deneyimlerken, XE700T1C'nin profesyonel sevi- faHİgpkiyle bir bilgisayardan beklediğiniz her şey karşılanacak.

KİBRİT

Her iki ATIV modeli de eksiksiz bir üretkenliğe sahip ve tam işlevsel tuş takımlarıyla beraber bir tablet içeriyor. Dolayısıyla bir dizüstü bilgisayarın tam performansı elinizin altında oluyor. 11,6 inç ekran boyutuna sahip her iki model, hem tablet hem de dizüstü bilgisayar olarak rahatça kullanılabiliyor. Samsung, dizüstü bilgisayarla tab­letin özelliklerini harmanlayarak kullanımı son derece keyifli hibrit bilgisayarlar sunuyor. Çok yönlülüğünün keyfini her zaman ve her yerde çıkartabileceğiniz her iki modelin pil gücü oldukça yüksek. Bilgisayarların mobil 3G bağlantısıyla da internete bağlanmak mümkün.

S-PEN
Yaratıcılıksımrtammaz. Yaratıcılığınızı tabletinizde de rahat bir şekilde ortaya koyabilmeniz için Samsung, engelleri mümkün olduğunca ortadan kaldıran çözümler sunuyor. S-pen bunu başarmanızda size yardımcı olacak. S-pen'leATIV cihazınızı bir not defteri veya birçizîmsay- fası gibi kullanırken, kalemin 1024 seviyeli basınç algılama özelliğinin getirdiği hassas algılama sayesinde kolaylıkla çalışabilirsiniz. Tabletin SuperBright Plus ekranında oluşturduğunuz herşey canlılık kazanacak.

ATIV SMART PC (XE500T1C) ATIV Smart PC'nin hafif tasarımı sayesinde, birtabletin taşınabilîrliği ve bir dizüstü bilgisayarın üretkenliği bir araya geliyor. Verimli Intel Atom işlemcisi pilin 11 saate kadar dayanmasına yardımcı oluyor. Tasarımıyla da oldukça şıkbir görünüme sahip olan ATIV Smart PC'nirj; beyaz ve mistik mavi renk seçenekleri mevcut.



ATIV SMART PC PRO (XE700T1C) Donanım özellikleriyle serinin öne çıkan modeli ATIV Smart PC Pro, güçlü Intel i5 işlemcisiyle hızını fark ettiriyor. Bu hibrit bilgisayar tümleşik Intel HD Graphics 4000 grafik işlemcisiyle Full HD kalite­sinde görüntü sunuyor. ATIV Smart PC Pro'nun dayanıklı siyah kap­laması, cihazın hertürlü koşulda kullanılabilmesini oldukça elverişli kılıyor. Bilgisayariar artık bir yıl önce bulundukları yerin çok daha ilerisinde. Bu dkadaria kurduğumuz etkileşim şeklinin tamamen değiştiği ve«üba çok sezgisel bir hal aldığı, heyecan verici yeni bir dünyada jaççoraz. Samsung, yenilikçi ATIV Smart PC ve Smart PC Promo telefonlarında ne denli vizyon sahibi olduğunu bir kez dara, anara koyuyor

19 Nisan 2013 Cuma

SERBEST KOŞU






Serbest koşunun hareketleri parkura oldukça benzese de, ilave olarak duvarlardan atlama, perende veya ileri-geri taklalar da yer alıyor. Hareketler ne kadar iyi gerçekleştirilirse o kadar güzel ve hoş görünüyor. Bu şekilde serbest koşucular bir nevi modern kung fu ustaları haline geliyor. Amerika'da serbest koşu için bireğitim kurumu bile bulunuyor: Kaliforniya'daki Tempest Freerunning Academy. 

Ne var ki pek çok serbest koşucu hangi sokak numaralarının işe yara­dığını ve hangilerinin işe yaramadığını öğrenme ihtiyacı duymadan performans sergiliyor. Ancak bu oldukça acı verici olabilir, zira bir serbest koşucunun da dediği gibi: "Sokakta yere her zaman daha sert düşersiniz". Geri perende (geriye doğru takla), bayo (boylama­sına zarif bir şekilde uzanarak ileriye ve geriye doğru perende veya takla), yarı perende (bir bank veya duvar üzerinden genellikle tek el kullanılarak yapılan bir aşma hareketi), önden duvar perendesi (duvara son derece hızlı bir şekilde koşarak her iki ayağı da yerden kesip, geçmek için bir takla atmak) ve ebeleme (oyun şekli) en çok tercih edilen serbest koşu tekniklerinin başında geliyor. 

Serbest koşu tekniklerine dair daha detaylı bilgiye www.tempestfreerunning.com adresinden ulaşabilirsiniz.

5 Nisan 2013 Cuma

TATiLDE ARABA iLE GEZMEK


                                                      
  Tatiller artık internet sayesinde daha kolay bir şekilde ayırtılmaya başlandı. Turizm firmaları artık insanların tatillerinde de onlara internet üzerinden sonuna kadar yardım etmeye devam ediyor. Özellikle Kıbrıs adasına gitmek isteyen kişiler bu firmaların sitelerinde oteller ve diğer koşullar hakkında tüm ayrıntıları kolay bir şekilde görebiliyorlar. Bu konuda ayrıca gittikleri Kıbrıs adasında gezmek istediklerinde, bu adada yer alan araç kiralama firmalarına da internet sayesinde kolay bir şekilde ulaşarak istedikleri arabaları basit bir işlemle ayırtma şansınsa sahipler.

    Ercan havalanı firması da bu adaya eğlen turistlere araç kiralama konusunda yıllardan beri yardımcı olmaya devam ediyor. En güzel araçları en uygun fiyatlara kiralayan firma yıllardan beri en fazla talep gören araç kiralama firması olma özelliğine de sahip. Her geçen yıl araç filosuna kattığı yeni arabaları ile her zaman müşterilerine en iyi ve en temiz hizmeti vermeye devam ediyor.

    Kıbrıs adasına tatile gelecek kişiler de aynı otellerini ayırttıkları gibi istedikleri tarihler arasında araçlarını da kolay bir şekilde kiralayabiliyorlar. Kıbrıs adasına tatile giden kişiler sadece gittikleri otellerde ya da tatil köylerinde kalmak istemiyorlar. Bunun dışında ayrıca gittikleri yerleri görmek ve buralarda gezmek istiyorlar. Araç kiralayan firmalarda bu konuda adaya gelen herkese yardımcı olmaya devam ediyorlar. Ercan havalanı rent a car firması da yıllardır en iyi araçları ile bu dayı ziyaret eden kişilere yardımcı olmaya devam ediyor.

   Bu güzel tatil yöresinde tatil planları yapan kişiler mutlaka tatilleri için otellerini ayırttıktan sonra araç kiralama konusunda da erken davranıp tatil tarihleri içinde araçla gezmek istiyorlarsa bu firmanın telefonlarına internet üzerinden ulaşabilirler. Tatil konusunda sadece plaj ve güneş dışında aynı zamanda gittikleri yerlerdeki farklı bölgeleri ziyaret etmek isteyen kişiler daha havaalanından indikleri zaman istedikleri araçları en uygun fiyata kiralama şansına sahipler. Kıbrıs tatil konusunda sizlere sunduğu seçenekler yanında aynı zamanda araç kiralama konusunda da her zaman müşterilerine yardımcı olmaya devam ediyor. Sizlerde bu firmaları tatillerden önce mutlaka aramalısınız.